През нощта над Западна и Централна България ще е ясно.

...
През нощта над Западна и Централна България ще е ясно.
Коментари Харесай

Новата седмица носи студ и по-малко слънце

През нощта над Западна и Централна България ще е ясно. Над Източна България, а сутринта - по поречието на Дунав, ще има забележителна ниска слоеста облачност и видимостта ще е понижена. На места там ще преръми.

Утре над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. В източните региони към обяд облачността ще се раздра и видимостта ще се усъвършенства. Ще духа слаб най-вече северен вятър. Минималните температури ще са сред минус 2 и 3 градуса, в източните региони - до 6 градуса; оптималните - сред 13 и 18 градуса.

По Черноморието ще има раздрана, постоянно забележителна облачност. Сутринта тук-там видимостта ще е понижена. Ще духа слаб до сдържан най-вече северен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е най-вече слънчево, с повече облаци над масивите в източните региони. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра - към 7 градуса.

През нощта против вторник и във вторник със североизточен вятър ще проникне дребна порция леден въздух. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, съвсем без превалявания. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 10 и 15 градуса, в Югозападна България, където ще остане най-вече слънчево, до 18-19 градуса.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската низина ще се усили до сдържан и температурите там краткотрайно ще се покачат. Повече слънце ще има над Западна България, до момента в който на изток ще бъде най-вече облачно, на обособени места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР