През нощта над страната ще има значителна висока облачност. В

...
През нощта над страната ще има значителна висока облачност. В
Коментари Харесай

Времето в началото на новата седмица: температурите се понижават

През нощта над страната ще има забележителна висока облачност. В понеделник от запад облачността ще се снишава и в следобедните часове на места в Западна България ще превали слаб дъжд . През нощта против вторник ще превали и в централните региони на страната. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до сдържан от югоизток.
 

Минималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, дневните ще се намалят и ще са най-вече сред 19 и 24 градуса , по Черноморието 11 - 12 градуса.
 пролет цветя Thinkstock/Getty Images
Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще остане малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще има раздрана облачност , забележителна в утринните часове. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на въздуха ще е 11 -12 градуса , колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала.

В планините ще има забележителна облачност и тук-там в масивите от Западна България ще превали. Ще духа сдържан югоизточен, по високите върхове на Рила и Пирин - до мощен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 16 градуса, на 2000 метра - към 8 градуса.
 пролет цветя Thinkstock/Getty Images


Във вторник и сряда над доста региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има валежи, съпроводени и с гръмотевици . В сряда вятърът ще бъде северозападен, към вечерта ще се ориентира от североизток, ще се усилва и с него ще нахлува относително студен въздух.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР