През нощта над страната ще има значителна висока облачност. Утре

...
През нощта над страната ще има значителна висока облачност. Утре
Коментари Харесай

Вадим чадърите другата седмица, започват дъждове

През нощта над страната ще има забележителна висока облачност. Утре от запад облачността ще се снишава и в следобедните часове тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд.

През нощта против вторник ще превали и в централните региони на страната. Вятърът ще е слаб, в Източна България – до сдържан от югоизток. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, дневните ще се намалят и ще са най-вече сред 19° и 24°, по Черноморието 11° - 12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Анна Дякова.

Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще остане малко по-високо от междинното за месеца. Над Черноморието ще има раздрана облачност, забележителна в утринните часове. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на въздуха – 11°-12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала. В планините ще има забележителна облачност и тук-там в масивите от Западна България ще превали.

Ще духа сдържан югоизточен, по високите върхове на Рила и Пирин – до мощен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 16°, на 2000 метра – към 8°. Във вторник и сряда над доста региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има валежи, съпроводени и с гръмотевици. В сряда вятърът ще бъде северозападен, към вечерта ще се ориентира от североизток, ще се усилва и с него ще нахлува относително студен въздух.

В четвъртък също ще има валежи, само че на по-малко места. Ще духа вятър от север-североизток, в Източна България сдържан, краткотрайно мощен и дневните температури ще се намалят още, като към този момент ще станат близки до нормалните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР