През нощта над страната ще има разкъсана, предимно висока облачност,

...
През нощта над страната ще има разкъсана, предимно висока облачност,
Коментари Харесай

Утре застудява, ще превали слаб дъжд

През нощта над страната ще има раздрана, най-вече висока облачност, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След среднощ тук-там в низините и към водните басейни ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югозапад. Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред 3° и 8°, в София към 2°.

Утре през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността от северозапад ще се усили и тук-там, от запад на изток, ще превали слаб дъжд. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 21°, в София към 15°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца, след обяд ще стартира да се покачва.

По Черноморието ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. Преди обяд тук-там ще има мъгла или ниска облачност. По-късно денем облачността ще се усили и тук-там по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максимални температури: 15°-18°. Температурата на морската вода е от 10°-11° по северното крайбрежие до 15°-16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността също ще се усили и тук-там ще превали слаб дъжд, над 2200 метра сняг, само че с понижението на температурите денем границата сред дъжд и сняг ще се намалява. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра - към 6°.

През нощта против четвъртък облачността бързо ще намалее и в четвъртък ще бъде най-вече слънчево, ще духа сдържан запад-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне, а до вечерта и ще стихне. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 11° и 16°. В петък сутринта ще е съвсем безшумно и много хладно с минимални температури сред 0° и 5°, тук-там в низините видимостта ще е понижена. От запад облачността ще се усилва, а след обяд ще стартират превалявания, които до края на деня ще обзет цяла Западна България. Ще духа слаб югоизточен вятър. Дневните температури ще са съвсем без смяна. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР