През нощта над по-голямата част от страната времето бе предимно

...
През нощта над по-голямата част от страната времето бе предимно
Коментари Харесай

Ето прогнозата за времето за днешния ден

През нощта над по-голямата част от страната времето бе най-вече ясно. Днес ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни в източните и планинските региони. Там тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, заяви Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Максималните температури ще са сред 26° и 31°, за София – към 26°.
По Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. След обяд тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан най-вече западен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще има променлива облачност и на обособени места, основно в Източните Родопи ще превали временен дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 19°, на 2000 метра – към 12°.
Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
През почивните дни вероятността за превалявания се усилва, повече в неделя, когато вятърът ще се ориентира от североизток и още веднъж ще стартира захлаждане.
В понеделник ще бъде относително хладно, с преобладаващи оптимални температури сред 23° и 28°. На места, основно в планините в Западна България и в източните региони, ще има валежи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР