През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно
Коментари Харесай

Топъл вторник, но с краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици на места

През нощта над по-голямата част от страната ще доминира ясно време. След среднощ от запад облачността, най-вече междинна и висока, ще се усилва.
 
Около и след обяд във вторник ще се развива и купесто-дъждовна облачност . На места, основно в планинските региони, ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици . Ще е съвсем безшумно. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а оптималните стойности ще са сред 26-31 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за април и ще остане без основна смяна.
 

В планините ще бъде най-вече слънчево и топло . В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 18 градуса, на 2000 м - към 12 градуса.
 
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево . Около и след обяд от запад облачността ще се усили. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 18 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса . Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 

В сряда и четвъртък ще остане топло и най-вече слънчево, само че малко по-неустойчиво. В следобедните часове над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и тук-там, повече в планините и планинските региони, ще има краткотрайни превалявания от дъжд , в обособени региони с гръмотевици . Минималните температури най-често ще са сред 9 и 14 градуса, а дневните - сред 25-30 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР