През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно
Коментари Харесай

Топло и слънчево цяла седмица

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и съвсем безшумно. На места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, които в Югоизточна България ще се задържат съвсем през целия ден. Над останалата част от страната денем ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, малко по-високи - по Черноморието; оптималните ще са сред 9 и 14 градуса, в регионите с мъгла - малко по-ниски.

Атмосферното налягане ще се намалява и към края на деня към този момент ще е близо до междинното за декември.

По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове на обособени места ще се образува ниска облачност или мъгла, по-трайни - в южните региони. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен, вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

В четвъртък вятърът от юг-югозапад ще се усили, в източните региони ще е сдържан. Облачността ще се усили и на обособени места, основно в Южна България, ще превали дъжд. Температурите ще се задържат без основна смяна.

В петък от северозапад ще прониква леден въздух. Ще има забележителна облачност и тук-там ще превали дъжд, в планинските региони - сняг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР