През нощта над по-голямата част от страната облачността бе значителна,

...
През нощта над по-голямата част от страната облачността бе значителна,
Коментари Харесай

Синоптикът Боряна Маркова с плашещо страшна прогноза: Днес се гответе за...

През нощта над по-голямата част от страната облачността бе забележителна, а до среднощ имаше валежи с гръмотевици. Днес преди обяд ще е най-вече слънчево, само че след обяд и до среднощ, основно в Западна България, още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Това заяви Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), представена от Фокус.

На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 23° и 28°. По Черноморието преди обяд тук-там ще е с ниска облачност, която бързо ще се раздра и ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 18°-23°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала. В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места, основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевици, като по-значителни ще са в масивите от Западна България.

Ще духа слаб до сдържан най-вече южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 8°. Атмосферното налягане e и ще се задържи по-високо от междинното за май. В сряда следобедни валежи ще има тук-там, основно в Западна България. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Температурите едва ще се покачат – в по-голямата част от страната ще са сред 25° и 30°.  В четвъртък и петък нараства вероятността за по-интензивни гръмотевични стихии и местни превалявания, има условия и за градушки. Първия ден явленията ще са основно в югозападната половина от страната, втория - из цялата страна. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България и ще се усили. Дневните температури в петък и събота краткотрайно ще се намалят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР