През нощта на места в Източна България ще има превалявания

...
През нощта на места в Източна България ще има превалявания
Коментари Харесай

Какво време ни чака в петък и през уикенда?

През нощта тук-там в Източна България ще има п ревалявания от дъжд, до момента в който от запад облачността ще продължи да понижава. Минималните температури ще са сред 0 и 5 градуса. Утре облачността ще е раздрана, в множеството региони до най-вече слънчево.
 
По-значителна ще се задържи в източните региони, само че до вечерта и там ще се раздра и намалее. Ще духа слаб, в североизточните региони - до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са сред 11 и 16 градуса, тук-там по морския бряг - малко по-ниски.
 природа пролет Thinkstock/Getty Images
Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, само че превалявания не се чакат. Ще духа слаб до сдържан западен вятър, на север от нос Калиакра - южен. Максималните температури ще са сред 9 и 12 градуса. Температура6та на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Над планините ще доминира слънчево време. Над Рило-Родопската област ще има висока облачност, а преди обяд в източните региони ще има по-значителна ниска. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.
 природа пролет Thinkstock/Getty Images
През почивните дни ще доминира слънчево време , в неделя от запад ще стартира заоблачаване. Ще духа слаб югозападен вятър. Температурите ще се покачат и в неделя оптималните ще бъдат сред 17 и 22 градуса, а минималните - сред 3 и 8 градуса.
 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР