През нощта на изолирани места, главно в западните райони, ще

...
През нощта на изолирани места, главно в западните райони, ще
Коментари Харесай

Гръмотевици и градушки през новата седмица

През нощта на изолирани места, основно в западните региони, ще има краткотрайни превалявания от дъжд, допустимо е и да прегърми.

Утре в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки. В Западна България преваляванията ще са обилни по количество. В Източна България единствено в обособени региони ще превали и прегърми, там ще има и повече слънчеви часове. Ще духа слаб в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, в Западна България - малко по-ниски, до 20°-21°, в София - към 21°, предвиждат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в обособени региони, а към и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. На места явленията ще са интензивни и обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, по високите част от от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 11°.

По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места кратковременно ще превали. Ще духа слаб до сдържан  вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР