През нощта на 23 септември Одеса е ударена с ракети

...
През нощта на 23 септември Одеса е ударена с ракети
Коментари Харесай

Русия атакува Одеса с крилати ракети Оникс

" През нощта на 23 септември Одеса е ударена с ракети " Оникс ". Това заяви ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на украинските отбранителни сили Юг Наталия Гуменюк, предават " Украинская истина " и " Фокус ".

" Две ракети удариха зоната за отдих в Одеса, само че това е открита зона. Няма сериозни вреди или ранени, " разяснява Гуменюк.

В южните региони на Украйна е оповестена въздушна паника поради ракетна опасност. Тя е траяла към 15 минути. " Ракетите са били ориентирани към региона на Одеса ", се показва в известието, оповестено от украинската медия.

П-800 " Оникс “ е съветска свръхзвукова универсална крилата противокорабна ракета (ПКР) със междинен радиус на деяние, предопределена за битка с мощни корабни групировки, в това число авионосни и единични кораби в изискванията на мощно огнево и радиоелектронно противопоставяне.

Освен това, може да се употребява и срещу наземни цели, освен това далечината на поразяване на задачата може да бъде увеличена до няколко пъти, спрямо щатните 300 километра при противокорабния вид.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР