През нощта на 17 февруари главнокомандващият на въоръжените сили на

...
През нощта на 17 февруари главнокомандващият на въоръжените сили на
Коментари Харесай

ВСУ се изтеглиха от Авдеевка

През нощта на 17 февруари главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски разгласи изтеглянето на украинските елементи от Авдеевка.
 
" Въз основа на оперативната конюнктура към Авдеевка, с цел да избегна обкръжаването и да запазя живота и здравето на военнослужещите, взех решение да изтегля нашите елементи от града и да мина в защита на по-подходящи линии ", съобщи главнокомандващият в обява във Facebook.
 
Той добави, че се подхващат ограничения за стабилизиране на обстановката и опазване на заетите позиции. " Така или другояче ще си върнем Авдеевка ", написа Сирски, представен от Главред.
 

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна, командирът на оперативно-стратегическата група войски " Таврия " Александър Търнавски, по-късно съобщи, че украинските военни " в сходство с получената заповед са напуснали Авдеевка за авансово готови позиции ".
 
" В обстановка, в която врагът напредва по труповете на личните си бойци с 10 към едно преимущество от снаряди, под непрекъсната бомбардировка, това е единственото вярно решение ", написа той в Telegram.
 
Според Търнавски " обкръжаването не е позволено, личният състав е изтеглен, нашите бойци са поели защита по избрани линии ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР