През нощта на 10 януари два дрона паднаха на територията

...
През нощта на 10 януари два дрона паднаха на територията
Коментари Харесай

Украйна удари военно летище на руската стратегическа авиация

През нощта на 10 януари два дрона паднаха на територията на военното летище " Енгелс 2 " в Саратовска област на Руската федерация. Това летище е база за стратегически бомбардировачи, извършващи въздушни удари по Украйна. Това оповестява изданието Astra с позоваване на лични източници.
 
Според изданието Министерството на защитата на Руската федерация към този момент е изготвило отчет за актуалната обстановка. Отделът заяви за свалянето на украински дрон над територията на Саратовска област. Губернаторът на района Роман Бусаргин разясни, че дронът е бил свален над окръг Енгелс и че наподобява, че никой не е потърпевш.
 

 
Според ASTRA обаче два дрона са били свалени над територията на стратегическото авиационно военно летище " Енгелс 2 ".
" Имаше 2 дрона, те бяха свалени и паднаха на територията на военното летище " Енгелс 2 ". Последствията са незнайни ", разясняват медиите.
 
Заслужава да се означи, че сред следената от Украйна територия и летище Енгелс-2 има повече от 600 км. Авиобазата " Енгелс ", където са основани стратегическите бомбардировачи Ту-160, се употребява за въздушни удари на територията на Украйна от февруари 2022 година. На 26 декември 2022 година трима съветски военнослужещи бяха убити след нахлуване на това летище.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР