През нощта на 1 юни 2023 г. руските окупатори нападнаха

...
През нощта на 1 юни 2023 г. руските окупатори нападнаха
Коментари Харесай

Две деца са убити при руската ракетна атака срещу Киев

През нощта на 1 юни 2023 година съветските окупатори нападнаха Киев и района. При офанзивата са убити трима души, от които две деца. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко. „ По предварителна информация от спасителите в Деснянския регион са открити трима починали, от които две деца. Има и 4 ранени. Общо медиците са хоспитализирали 5 потърпевши в Деснянски и Днепровски регион “, сподели Виталий Кличко.

По-късно Кличко заяви, че по данни на медиците седем ранени са настанени в лечебни заведения в Днепровски и Деснянски регион на Киев. На двама души е оказана здравна помощ на място. Екипите на Бърза помощ към момента работят на местата на повикванията.

Властите прецизираха, че починалите деца по предварителна информация са на възраст 5-6 и 12-13 години.

В Деснянския регион с изключение на педиатричната постройка са потърпевши и две образователни заведения, районният пункт на полиция и детска градина. На прилежащи на тях блокове са изпочупени прозорците. На едно място има нанесени вреди и по тръбопровод на локалната топлофикация.

Военната администрация показва категорично, че данните за ракети в наземно базиране се прецизират. Щетите са нанесени от парчета на свалени ракети, само че не се прецизира какъв вид са те.

По данни Генщаба на Украйна по Киев и региона са пуснати тази нощ 10 ракети вид „ Искандер “. По предварителни данни всички ракети са били свалени.

Ръководителят на военната администрация на Киев Серхий Попко съобщи, че руснаците евентуално са употребявали балистични ракети по време на нападението против Киев през нощта на 1 юни 2023 година, при което починаха две деца. Всички открити цели са били свалени от средства за противовъздушна защита.

„ Първият ден на лятото. Ден на детето. А рашките правят нова офанзива против столицата и още веднъж убиват! Убиват украински деца.

В тази офанзива агресорът евентуално употребява наземни оперативно-тактически ракетни системи. Следователно ракетите по Киев не са пристигнали от самолети. Предварително това са били крилати и балистични ракети (броят и типът на оръжията ще бъдат дефинитивно избрани от ВВС).

Според наличната информация всички открити въздушни цели са били унищожени от силите и средствата на нашата противовъздушна защита. За страдание, има жертви и опустошения от падащите парчета “, цитира думите му пресслужбата на военната администрация на Киев в „ Телеграм “.

По думите на ръководителя на администрацията в столичния квартал Деснянски отломките са паднали върху поликлиника и върху прилежаща многоетажна постройка. В резултат на това са починали 3 души, а други до 10 са ранени.

„ Най-лошото е, че измежду починалите има и две деца “, акцентира Попко.

В същото време в Днепровски регион парчета са развалили жилищна постройка, запалили са се паркирани коли и парчета са паднали на пътното платно.

„ Има жертви. На всички тях е оказана здравна помощ. Оперативните данни се актуализират и прецизират “, добави началникът на Киевската военна администрация.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР