През нощта или рано тази сутрин е запален Културният клуб

...
През нощта или рано тази сутрин е запален Културният клуб
Коментари Харесай

Подпалиха културния център „Иван Михайлов” в Битоля

През нощта или рано тази заран е разпален Културният клуб " Иван Михайлов " в Битоля. Изгоряла и неизползваема е входната врата на центъра. На място е осъществен полицейски оглед, а представителите на Културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля чакат виновниците да бъдат открити и да понесат отговорност. 

Към Битоля пътуват българският министър на външните работи Теодора Генчовска и посланикът на страната ни в Северна Македония Ангел Ангелов. 

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда акта на тенденциозен палеж на входа на съдружие " Иван Михайлов " в Битоля.

" Този вандалски акт е следващото доказателство, че има доста участници, които са срещу напредъка в връзките сред Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще. Това закононарушение не е осъществено инцидентно в ден, когато двете страни ще продължат разговора за превъзмогване на отворените въпроси по пътя на европейската интеграция на Северна Македония. Компетентните органи на страната поставят старания за разкриване на причинителя на този вандалски акт, " написа в известие на Министерство на външните работи на Северна Македония.

Официалното разкриване на клуба " Иван Михайлов " в Битоля беше на 16 април тази година в наличието на вицепрезидента Илиана Йотова, премиера Кирил Петков и доста политици. 
 културен център Иван Михайлов в Битоля БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР