През нощта и утре в сутрешните часове ще преобладава облачно

...
През нощта и утре в сутрешните часове ще преобладава облачно
Коментари Харесай

Дежурният синоптик Мартин Славчев разкри какво време ни очаква навръх националния празник

През нощта и на следващия ден в утринните часове ще доминира облачно време и на доста места към момента ще има превалявания от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг, заяви за " Фокус " Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Ще има условия за формиране на поледици и заледявания. Минималните температури ще са от минус 5 - минус 2° на доста места в северните региони от страната до 0 – 5° в южните и по Черноморието. По-късно денем валежите ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в Дунавската низина – до сдържан вятър от запад-северозапад.
Температурите ще са в необятни граници от 3 – 7° в Северна до 8 – 13° тук-там в Южна България.

Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече облачно и с валежи от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно и прохладно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има валежи от сняг, под към 1700 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.

Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.

В неделя времето ще се задържи най-вече облачно, на доста места с превалявания, най-вече от дъжд. В утринните часове тук-там в Северна и Западна България ще превали и сняг и са вероятни поледици. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще проникне леден въздух. Максималните температури ще бъдат от 0° в североизточните региони до 15° в крайните югозападни региони, а минималните – сред минус 5° и 0°.

През първите дни от идната седмица ще се задържи най-вече облачно. След краткотрайно прекъсване на преваляванията в понеделник от юг още веднъж ще завали дъжд и валежната зона бързо ще обхванe страната. На места преваляванията ще са обилни. Вятърът от югоизток ще се усили. Повишението на температурите ще продължи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР