През нощта и сутринта отново на много места в равнинната

...
През нощта и сутринта отново на много места в равнинната
Коментари Харесай

Мъгливи сутрини, слънчеви обеди, градусите до 15. От четвъртък – облаци и дъжд


През нощта и сутринта още веднъж на доста места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност. В обособени региони ще преръми, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от БНР.
Във вторник към и след обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността ще понижава, а в планините и планинските региони през целия ден ще е най-вече слънчево. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в обособени котловини на Югозападна България - до минус 1° - минус 2°, в София - към 1°.
Максималните температури ще са от към 10° в местата с по-трайна мъгла към Дунав, до 17°-18° в югозападните региони, където ще е най-вече слънчево, в София - към 15°.
По Черноморието преди обяд в доста региони ще е с ниска облачност или мъгла, на обособени места ще има слаби ръмежи. По-късно денем видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб вятър от север-североизток, до края на деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат 13°-15°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще бъде най-вече слънчево и относително топло. В по-ниските елементи в утринните часове ще има мъгла. Ще духа слаб, след обяд сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 6°.
В сряда ще се появи слаб вятър от запад-югозапад, ще се усили до сдържан и температурите ще се покачат. Облачността ще се усили и по-късно денем на обособени места в североизточните и планинските региони ще превали слаб дъжд.
В четвъртък ще доминира облачно време. Ще има и превалявания, съвсем повсеместни, а тук-там има условия за обилни количества. Вятърът последователно ще се обърне от северозапад, в Североизточна България към края на деня - от североизток; ще бъде сдържан, краткотрайно мощен. />
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР