През нощта, главно в Западна България ще има превалявания от

...
През нощта, главно в Западна България ще има превалявания от
Коментари Харесай

Вижте къде утре ще има валежи

През нощта, основно в Западна България ще има валежи от дъжд и на обособени места не са изключени поледици. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Минимални температури сред минус 1° и 4°.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява. Ще бъде по-ниско от междинното за декември, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Утре от запад облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, само че през по-голямата част от деня над Източна България ще се задържи забележителна и тук-там в югоизточните региони ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, който след обяд краткотрайно ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури сред 5° и 10°, в София към 5°.

През нощта против понеделник от запад облачността още веднъж ще се усили и ще стартират превалявания от дъжд, а вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан, и с него ще стартира да прониква по-студен въздух. Над Черноморието облачността ще бъде забележителна и основно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са 8°-10°.

Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността също ще намалее до слънчево време. Ще духа сдържан западен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 4°, на 2000 метра – към минус 2°.

В понеделник преваляванията ще обзет страната, като в Предбалкана и по високите котловинни полета ще са от сняг, по Черноморието и в Югоизточна България - от дъжд.

Във вторник след краткотрайно прекъсване на преваляванията те още веднъж ще се засилват, като със захлаждането тук-там и в Източна България дъждът ще премине в сняг.

В сряда се чака краткотрайно намаляване, тук-там и прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намалят и минималните в сряда ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 2° и 7°.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР