През нощта бе предимно ясно с временни увеличения на облачността

...
През нощта бе предимно ясно с временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Адските жеги скоро няма да свършат! Морът продължава с пълна сила

През нощта бе най-вече ясно с краткотрайни нараствания на облачността над източните и крайните северозападни региони от страната. Днес ще духа слаб югоизточен вятър. През деня още веднъж ще е най-вече слънчево и горещо. Жълт код за високи температури е разгласен в цялата страна, като се изключи Добрич, Варна и Бургас.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, а в Източна - към момента югоизточен. Максималните температури ще са най-вече сред 33° и 38°, показват от Национален институт по метеорология и хидрология п.
Жълт код в страната за жеги

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали за малко, допустимо е да прегърми. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28°, на 2000 метра – към 22°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от югоизток. Максимални температури сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е 21°-27°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.



Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР