През ноември пътуванията на българи в чужбина продължават да бъдат

...
През ноември пътуванията на българи в чужбина продължават да бъдат
Коментари Харесай

Българите продължават активно да пътуват в чужбина и през ноември

През ноември пътуванията на българи в чужбина не престават да бъдат по този начин динамични, както и през по-топлите месеци от годината. В същото време визитите на чужденци у нас записват много по-слаб растеж на годишна база, демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ).

През единадесетия месец на годината националната статистика записва годишен растеж от 3.4% на визитите на чужденци в България и растеж от над 14 на 100 на пътуванията на български жители зад граница.

Най-голям брой пътувания на български жители са осъществени обичайно за тази част от годината към Турция (185.2 хил.) и Гърция (96 хил.). Веднага по-късно са Румъния (52.7 хил.) и Сърбия (51.2 хил.). Сред останалите дестинации, до които българите интензивно са пътували през ноември са Германия, Република Северна Македония, Италия, Австрия, Обединено кралство и Испания.


Посещения на чужденци
През ноември визитите на чужди жители в България са над 694 хиляди, което е с едвам 3.4% повече в съпоставяне със същият месец на миналата година.

Регистрирано е нарастване на пътуванията по всички следени цели. Транзитните прекосявания през страната са 37,8% от всички визити на непознати жители в България.

Делът на жителите от Европейския съюз, посетили България, е 47% от общия брой непознати жители и доближава 326 хиляди, като максимален е броят на визитите от Румъния – 42.4%, и Гърция – 26.6%.

Най-много визити в България са осъществени от Турция - 160 хиляди, Румъния - 138 хиляди, Гърция - 86 хиляди, Украйна - 54 хиляди, Сърбия - 47 хиляди

Преобладава делът на визитите с други цели - 52%, следвани от визитите за отмора и екскурзия - 30%, и със служебна цел - 18%.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР