През ноември Naughty Dog за пореден път увериха, че самостоятелната

...
През ноември Naughty Dog за пореден път увериха, че самостоятелната
Коментари Харесай

Мултиплейърният проект от света на The Last of Us е прекратен

През ноември Naughty Dog за следващ път увериха, че независимата мултиплейърна игра от света на The Last of Us не е изоставена и по нея се работи. Но очевидно към този момент не, за което признаха от самото студио през седмицата. 2023 може да беше най-хубавата в последните 20 години във връзка с броя качествени игри, които се появиха, само че тя е брутална за гейм разработчиците, като близо 10 000 са към този момент оповестените единствено през тази година съкратени места. Уволнения бяха оповестени в компании от друг мащаб и Sony не бяха изключение.

По-рано тази година японската компания съобщи, че прави неназован брой съкращения в своите студиа, като може би най-силно това се усети в Bungie и Naughty Dog. Обявена преди известно време, играта, която самите чиновници на Naughty наричали The Last of Us Online беше с неразбираема орис още от анонса ѝ. През последните месеци студиото на няколко пъти уверяваше по какъв начин планът не е преустановен, въпреки че неотдавна се появи слуха, че е „ комплициран на трупчета “.

Оказва се, че Naughty Dog са взели сами решението да прекратят развиването на The Last of Us Online и повода за това звучи разумно: това е планът, който ще изисква съществени запаси и екип, който да работи по него за години напред. Вместо да не престават, те решили да се концентрират над това, което могат най-добре: основаването на сингъл гейм прекарвания. Naughty споделят в специфична обява, отдадена на спирането на работата по играта, че тя е била в пред-продуктов стадий още по времето, когато се е работило по The Last of Us Part 2. С времето хората, които били заети в работата по нея построили цялостната си визия за нея и главните детайли, които ще участват тук.

„ Само че да пуснем и поддържаме The Last of Us Online щеше да вложим всички запаси на студиото ни, с цел да реализираме поддръжката ѝ за години напред. Което щеше да се отрази извънредно отрицателно на създаването на бъдещите ни сингълплейър игри. Така че пред нас имаше два избора: да се превърнем в напълно лайв сървис гейм студио или да запазим фокуса си над сингълплейър наративни игри – същите, които обуславят наследството на Naughty Dog “, изясняват те. От студиото приключват с уверението, че работата им по The Last of Us Online и технологията, по която са работили ще им послужи в техните бъдещи планове и ще е скъп инструмент за идващите им игри. И нещо радващо. Naughty Dog разкриват, че сега работят по повече от една игра, като става дума за „ голям брой амбициозни, напълно нови сингъл заглавия “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР