През ноември месец се проведе една от главните социално отговорни

...
През ноември месец се проведе една от главните социално отговорни
Коментари Харесай

30 студенти участваха в една от главните социално отговорни програми на Huawei - Seeds For The Future

През ноември месец се организира една от основните обществено виновни стратегии на Huawei - световната стратегия Seeds For The Future. 30 студенти от най-хубавите университети в България взеха присъединяване в едноседмично онлайн образование, което способства за задълбочаване на техните софтуерни познания, имаха опцията да се срещнат с китайската просвета и се научиха по какъв начин да бъдат млади водачи.

Програмата се организира в няколко стадия, като в първия участниците създават планове, засягащи разнообразни проблеми от всекидневието. Тази година измежду плановете на участниците бяха хрумвания за справяне с безработицата и с бездомните животни по улиците. Следвашият стадий е по избор и студентите могат да се записват за програмата Tech4Good, където ще получат опцията да осъществят концепциите на плановете си.

Две млади и амбициозни дами, взели участие в образованието, споделят претърпяното за тази една седмица и страстите си.

Силвия Иковска: 



1.Как оценявате опциите, които дават стратегии като „ Seeds for the future “ за взаимна работа на младежите с водещи компании като „ Хуауей “ в региона на ИКТ?

Водещите международни стратегии като „ Семена за бъдещето “ дават на нас студентите скъпата опция да придобием опит в областта на ИКТ технолигиите и да натрупаме скъп опит в областта на международния бизнес.

Една от дилемите ни по време на тази стратегия беше да разработим действителен план, дружно с хора от разнообразни сфери. Бяхме в непрекъсната връзка с водачи от света на нововъведенията и технологиите, което правеше плана ни още по-успешен, а знанията и опита ни – още по скъпи.

2. Успя ли световната стратегия „ Seeds for the Future " да отстрани границите сред младежите от целия свят? Създадохте ли потребни контакти и другарства с Ваши сътрудници?

От моя страна такава граница в никакъв случай не съм налагала. Имам и пазя обстоятелството, че всички сме хора на този свят без значение от къде сме и какви сме. За моя голяма наслада, в тази стратегия се събрахме безусловно хора от целия свят, които желаеме да се учим и да се развиваме, а по едно и също време сме подкрепени от към този момент съумели хора.. в каква по-хубава среда може да желае да попадне един младеж?!

Относно контактите, несъмнено, че създадохме такива. Силно имам вяра, че с тези хора ще се срещам още веднъж в бъдеще и ще си бъдем потребни.

3.Как оценявате наученото по време на образованието, в което участвахте?

Участвам за втора година в стратегиите на Huawei и сигурно има за какво, бих се включвала още веднъж и още веднъж. Както към този момент загатнах засягаме тематики, създаваме планове, работим в екип с разнообразни хора и се учим на умения, нужни на сполучливия човек през днешния ден.

4.Колко значима е персоналната упоритост за самоусъвършенстване и отговорност за надграждане на познания и умения в полето на високите технологии?

Това е първото и най-важно нещо в цялата скица, съгласно мен. И аз видях, че всички участващия бяхме целеустремени към сполучливото довеждане докрай на всяко едно от нашите задачи, които ни бяха задавани във всеки един от дните на програмата. Без персоналната упоритост, предпочитание и отдаденост няма метод човек придобие каквито и да е познания.

Дарина Джеджева: 



1.Как оценявате опциите, които дават стратегии като „ Seeds for the future “ за взаимна работа на младежите с водещи компании като „ Хуауей “ в региона на ИКТ?

Първоначално се двоумях дали да вземам участие в програмата. Тъй като изучавам право, се замислих дали има смисъл да опитам. Изключително доста се веселя, че взех вярното решение и участвах. Ако би трябвало да съм почтена, нямах такива знания по тематиките за 5G, smart cities, изкуствен интелект и ИКТ. Но тази самодейност ми сподели, че в действителност ние живеем паралелно с тях непрекъснато, без да се замисляме даже. Освен това групата, в която се паднах, избра мен за водач. Това в действителност ми оказа помощ в персонален проект.

2. Как ви се отрази световната стратегия „ Seeds for the Future " и по какъв начин оценявате наученото по време на образованието?

Програмата ми се отрази доста позитивно. Освен че получих познания, които на драго сърце бих употребила в бъдеще, аз сътворих и доста другарства и контакти – както в България, по този начин и в другите страни, които участваха по програмата. Аз съм подобен вид човек, който разчита на самодейност, себеусъвършенстване и дейности. Не обичам да разполагам с прекомерно доста свободно време. Личната упоритост е преди всичко, щом става въпрос за надграждане на познания и умения в полето на технологиите.

Научих, че човек в действителност не би трябвало да гледа през стъкления таван, който си слага над упоритостите и опциите. Нужен е единствено един камък, с цел да бъде счупен. А този камък е персоналната религия и поддръжка. Научих (или по-скоро се убедих), че България е цялостна с млади гении, и то гении, които са амбициозни, дисциплинирани и точни. Докато върших тестванията от платформата, научих доста спомагателна информация за зелената сила и изкуствения разсъдък, а това са области, които мощно ме заинтригуваха.

3. Смятате ли, че световната стратегия съумява да отстрани границите сред младежите от целия свят и създадохте ли потребни контакти и другарства с Ваши сътрудници?

Имах доблестта, както към този момент загатнах, да бъде водач на най-хубавия тим в тази стратегия. Въпреки че не успяхме да влезем в топ 5 от 200 страни участнички в цялата стратегия, успяхме да минем на втори кръг, където 4 тима се състезаваха за влиятелното място в тези топ 5. Поначало се почувствах доста уплашена, когато моите съотборници желаеха аз да бъда капитан. Може би са го усетили, защото за по-малко от 5 минути съумях да намеря Viber контактите им и да образувам група на тима. Приех много насериозно цялата задача на водач, а тимът ми ме поддържаше във всяка една стъпка. Успях да го наемам в ежедневни онлайн срещи през тази една седмица, с цел да обсъждаме плана. И макар дребното време, с което разполагахме, считам, че се представихме ослепително.

4.Вие завършихте образованието с най-голям резултат и бяхте отличена с купата „ alumna ”, какво бихте споделили на бъдещите студенти, които имат интерес към световната стратегия?

Апелирам всички, които като мен се двоумят дали да вземат участие в програмата – недейте, съберете кураж и пробвайте. Болката от неуспеха сигурно е по-поносима от болката на съжалението. Успех!

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР