През ноември 2021 г. в условията на продължаващата епидемична обстановка

...
През ноември 2021 г. в условията на продължаващата епидемична обстановка
Коментари Харесай

40 на сто ръст на пътуванията на българи в чужбина през ноември спрямо година по-рано

През ноември 2021 година в изискванията на продължаващата епидемиологична конюнктура пътуванията на български жители в чужбина са 460.4 хиляди, или с 40.3% над записаните през ноември 2020 година, демонстрира националната статистика.
През ноември 2021 година визитите на чужденци в България са 439.5 хиляди или с 55.2% повече спрямо ноември 2020 година като директните прекосявания са 55.1% (242.2 хил.) от всички визити на чужденци в страната. От общия брой чужденци, посетили България през ноември 2021 година, делът на жителите от Европейския съюз е 41.0%, или 180.0 хиляди, като максимален е броят на визитите на жители от Румъния - 42.2%, Гърция - 22.3% и Германия - 8.0%.
Посещенията на жители от групата „ Други европейски страни “са 215.7 хиляди или 49.1% от всички визити в България. Най-голям брой визити са регистрирани от Турция - 117.4 хиляди или 54.4% от визитите от тази група. През ноември 2021 година делът на визитите с други цели е най-голям- 62.9%, за отмора и екскурзия - 21.1% и със служебна цел - 16.0%. При наблюдението и създаването на данните за туризма Националният статистически институт (НСИ) е възприел дефинициите, предложени от Световната организация по туризъм и Методологическото управление на Евростат. Съгласно тези дефиниции интернационален екскурзиант е всеки клиент, идващ в друга страна, която не е страната на неговото непрекъснато местоживеене, за не повече от една година, и чиято съществена цел не е осъществяване на активност против възнаграждение в посетеното място.
Целите на посещаване в дадена страна могат да бъдат:
• екскурзия, отмора или развлечения (посещения на културни или исторически
забележителности, спортни мероприятия и др.);
• посещение (при близки или познати);
• служебна цел (командировки, присъединяване в конференции, конгреси и симпозиуми и др.);
• други (образование, лекуване и др.).
През ноември 2021 година заради неспособност да се организира статистическо проучване на граничните контролно-пропускателни пунктове всички статистически данни за пътуванията на българи в чужбина и визитите на чужденци в България - общо и по цел на пътуването - са предоставени на Национален статистически институт от Министерството на вътрешните работи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР