През ноември 2019 г. оборотът в търговията на дребно, без

...
През ноември 2019 г. оборотът в търговията на дребно, без
Коментари Харесай

За година търговията на дребно с битови стоки е нараснала с близо 15%

През ноември 2019 година оборотът в търговията на дребно, без тази с коли и мотоциклети, нараства с 0.4% по отношение на предходния месец. На годишна база нарастването е с 2.5%. Това демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

За една година оборотът нараства при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 5.8%, и при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 2.1%. Понижение е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 6.4%.

По-значителен растеж при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 14.7%, търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 10%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - със 7.2%. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - със 7.3%.

През ноември 2019 година се следи нарастване на оборота по отношение на предходния месец при търговията на дребно с нехранителни артикули - с 1.8%, и в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 1.6%.

Намаление на оборота е записано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.9%. В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-значително повишаване е регистрирано при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 2.8%, и при търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 2.4%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР