През неделния ден времето над по-голямата част от страната ще

...
През неделния ден времето над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Времето се подобрява над Западна България, а над Източна се разваля

През неделния ден времето над по-голямата част от страната ще се задържи най-вече облачно с превалявания от дъжд, които тук-там в Югоизточна България ще са по-интензивни.

Временни разкъсвания на облачността се чакат над крайните западни и северозападни региони.

Максималните температури ще се намалят и ще са към 7-10°С. По-ниски ще са над Северозападна България – до 5-7°С.

Вятърът в по-голямата част от страната ще е сдържан от северозапад, а в източните региони ще се ориентира от североизток и ще се усили до мощен. Ще продължи да нахлува по-студен въздух.

Времето в София:

През идното денонощие времето в столицата ще е с раздрана облачност. Минимална температура ще е към 3 °С, а оптималната - към 7°С. Ще духа сдържан вятър от северозапад.

Времето в планините:

Ще е най-вече облачно с чести превалявания от дъжд, а над 1700 метра ще са и от сняг. Ще духа сдържан вятър от северозапад, а над Централна Стара планина ще е от изток. Максималната температура на 1100-1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.

Времето по Черноморието:

Ще доминира променлива облачност с превалявания от дъжд. Ще продължи да духа сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са сред 7° и 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

В утринните часове чакаме завишаване на равнищата на ФПЧ над София, Пловдив, Перник, Благоевград и Видин.

Времето на Балканите:

В неделя над по-голямата част от полуострова ще е най-вече облачно и на доста места над крайните централни и източни региони ще паднат обилни превалявания от дъжд. Временни раздрана облачността ще има над северозападните региони от Балканите и Южна Гърция. Температурите ще се намаляват.

Източник: MeteoBalkans
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР