През настоящата учебна година над 314 000 ученици от първи

...
През настоящата учебна година над 314 000 ученици от първи
Коментари Харесай

314 хил. ученици участват в извънкласни дейности

През актуалната образователна година над 314 000 възпитаници от първи до дванадесети клас са били заели с спомагателните занимания по най-големия план на Министерството на образованието и науката (МОН) " Твоят час ".

В плана " Твоят час " вземат участие 2 189 учебни заведения.

Повече от 242 000 възпитаници са избрали да вземат участие в извънкласни действия за занимания по отношение на своите ползи. Около 100 000 са възпитаници те, които са посещавали групите за превъзмогване на усложнения, които са зародили в хода на образователния развой.

Най-желаните занимания от възпитаници те са в областите " изкуства и просвета ", " спорт ", " просвета, техника и технологии ", " техника и технологии ", " програмиране, цифрови умения, креативност и новаторско мислене " и " гражданско обучение ".

Извънкласните действия се организират от 24 178 ръководители. Планираните часове за работа на групите за обучителни усложнения за образователната година са над 918 000 часа, а тези за занимания по ползи - повече от 1 милион часа.

Проектът " Твоят час " е измежду най-популярните планове у нас. В електронната платформа, създадена за плана, има близо 300 000 неповторими регистрации, прегледани са над 40 милиона разнообразни страници при 2.5 милиона влизания.Проектът " Твоят час " е финансиран от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Европейския обществен фонд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР