През настоящата седмица цените на петрола нараснаха до най-високите нива

...
През настоящата седмица цените на петрола нараснаха до най-високите нива
Коментари Харесай

Петролът поскъпна до най-високите си нива за годината: Какво се крие зад новия рекорд

През актуалната седмица цените на петрола набъбнаха до най-високите равнища от началото на годината. Ръстът от последните седмици накара част от анализаторите да предвиждат ново покачване до 100 $ за барел преди края на годината, оповестяват от, базирайки се наCNBC.

Сортът Брент добави 0.4% през вчерашния ден до малко над 94 $ за барел. Щатският лек недопечен нефт набъбна с 0.9% до близо 91 $.

Стойността и на двата сорта регистрира най-високата си стойност за годината в четвъртък. От началото на 2023 година те регистрират растеж от надлежно 9 и 13 на 100 изавършват на позитивна територия за трета поредна седмица.

Основна част от повишаването пристигна след доброволното понижаване на производството от Саудитска Арабия и Русия, което цели да понижи запасите и да увеличи цените.

На 5 септември от Саудитска Арабия оповестиха, че ще запазят по-ниския си рандеман от 1 млн. барела до края на годината. От Русия се съгласиха да поддържат с 300000 барела на ден по-нисък рандеман до края на 2023 година

От интернационалната организация по енергетика оповестиха в сряда, че понижените добиви от Саудитска Арабия и Русия евентуално ще доведат до „ забележителен пазарен недостиг “ през четвъртото тримесечие на 2023 година

Анализатори на Bank of America са на мнение, че в най-скоро време ще станем очевидци и на равнища от 100 $ за барел.

Според JPMorgan, цените ще са в диапазона от 80 до 100 $ в кратковременен проект и над 80 $ в дълготраен аспект.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР