През настоящата седмица се провежда първата Мастърс надпреварата на клей

...
През настоящата седмица се провежда първата Мастърс надпреварата на клей
Коментари Харесай

WTA ранглиста: Крейчикова се завръща като №2; Радукану все по-близо до дебют в топ 10

През актуалната седмица се организира първата Мастърс конкуренцията на клей при дамите за годината, тази в Мадрид, в която присъединяване вземат едни от най-хубавите състезателки в Тура. Това ще докара и до своите промени при обновяването на международната класация. Едноличен водач продължава да бъде Ига Швьонтек, която единствено преди броени дни завоюва четвъртата си поредна купа, само че за жалост трябваше да пропусне шампионата от сериите 1000 заради травма.

От през днешния ден пък младата полякиня има нова подгласничка. Това е Барбора Крейчикова, която се завръща на втората позиция в класирането, измествайки от нея Паула Бадоса. Топ 5 се добавя още от Мария Сакари и Анет Контавейт, които бележат нанагорнище в новото издание на подреждането. Въпреки че доближи до разногласието за купата в Щутгарт, неубедителните изяви през сезона за Арина Сабаленка не стопират да дават отражение върху нейното място в ранглистата.

Тя загуби още първия си мач в Мадрид, а това значи оттегляне с нови три места и от през днешния ден тя е седма ракета на света. Ема Радукану резервира върховото си 11-то място, само че британката показва положителни изяви за момента в испанската столица и скоро може да дебютира в челната десетка. Съперничката на Радукану във финала на US Open Лейла Фернандес към този момент може да се похвали рекордно класиране, откакто от през днешния ден канадката към този момент е под №18 в таблицата.

Официалната класация на WTA можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР