През миналия месец социалните във Враца са станали свидетели на

...
През миналия месец социалните във Враца са станали свидетели на
Коментари Харесай

Тъжно! Три врачански семейства отказаха да осиновят красиво ангелче

През предишния месец обществените във Враца са станали очевидци на безумна преживелица, научи организация BulNews.
Три фамилии от региона са отказали да осиновят препоръчано им дете. Фрапиращото в тази ситуация е, че детето е отговаряло на всичките им критерии и действително нямало никаква причина да го отхвърлят. Малката хубавица е от български генезис, здрава е, няма фамилна обремененост или различен физически и душевен проблем.
„ През предишния месец сме получили три отхвърли за едно крепко дете на 4 годинки. В два от случаите не бяха посочени претекстове за отводи. Единствено третите кандидат-осиновители имаха заложени условия то да е с 4 месеца по-малко, в сравнение с възрастта на препоръчаното им.
За нас обаче това е несериозно, това не са стимулирани кандидат-осиновители. Ето за какво от време на време е мъчно да се дефинират подобаващите осиновители за децата. Просто няма да повярвате защо красиво ангелче става дума “, описа шефът на дирекция „ Социално подкрепяне “ Мария Търнавска.
До края на годината детето ще бъде осиновено, уверена е Търнавска, като до тогава то е настанено в приемно семейство.
Тя уточни, че главните условия на всички кандидат-осиновители са детето да е крепко, да е от български генезис и да е от 0 до 5 години.
Към момента вписаните в регистъра деца за цялостно осиновяване са 124, като 61 са здрави, а 63 са децата с увреждания. През септември са вписани 4 здрави деца, които са във възрастовия диапазон от 7 месеца до 10 години. За по-малките деца към този момент са избрани подобаващи осиновители, от които се чакат молби за осиновяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР