През миналия месец Бюрото по труда във Враца е обявило

...
През миналия месец Бюрото по труда във Враца е обявило
Коментари Харесай

Обявиха близо 300 работни места във Врачанско

През предишния месец Бюрото по труда във Враца е оповестило близо 300 свободни работни места. 155 от тях са на първичния трудов пазар и по ограничения за претовареност. Близо 30 на 100 са в частния бранш, разгласи шефът на Бюрото Маргарита Ангелова.
През януари най-вече свободни работни места са декларирани от: държавно ръководство - 73, преработващата индустрия - 28, търговията и ремонтът на коли и мотоциклети - 13 места. Работните места в административните и спомагателни действия са 12, а в образованието - 9.
Със свободните позиции от предходния месец – 91, през януари на безработните лица са препоръчани общо 294 работни места. В съпоставяне с декември предходната година броят им е повишен със 74.
През януари 327 врачани са почнали работа, а 185 са отпаднали от регистрация в институцията, съобщи Ангелова. От почналите работа лица 283 са устроени с посредничеството на Бюрото по труда. 176 врачани са се осъществили на първичния трудов пазар. 100 лица са почнали работа по скица „ Обучения и претовареност за младите хора”, 27 са почнали друго образование, а останалите са включени по стратегии и ограничения за претовареност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР