През миналата седмица завърши изграждането и пускането в експлоатация на

...
През миналата седмица завърши изграждането и пускането в експлоатация на
Коментари Харесай

Болницата в Генерал Тошево се сдоби с фотоволтаична централа

През предходната седмица приключи построяването и стартирането в употреба на фотоволтаичната централа на покрива на постройката на някогашната болница. Слънчевата апаратура ще покрива част от годишните потребности от електрическа енергия на Медицинския център в град Генерал Тошево. Инсталираната структура върху покрива на постройката е с обща мощ от 30 kWp.

Изграждането на слънчевата централа е част от ремонта на покрива на болничното заведение. Той стартира през месец май поради многото течове и ронещата се и развалена хидроизолация. Дейностите бяха съсредоточени върху корпусите „ Б “ и „ В “, където преди време бяха ситуирани другите отделения и легловата база на към момента настоящото здравно заведение и където сега се намира Медицинският център в града.

Фотоволтаичната централа на покрива на болничното заведение е втората сходна такава, построена върху социална постройка в град Генерал Тошево през тази година. Преди няколко месеца слънчева апаратура беше направена и върху постройката на Общинска администрация. Тя също е с конфигурирана мощ от 30 kWp, като 60 фотоволтаични модула (панели), всеки с мощ от по 500 Wp, са ситуирани върху алуминиева структура на повърхност от малко над 200 кв. м.

Целта на Община Генерал Тошево е диверсификация на източниците си за доставяне с електрическа сила и усъвършенстване на разноските за нея. Очакваната създадена сила от всяка една от двете централи на годишна база е 108 MWh, а това би трябвало да покрие към 35-40% от потребностите от електрическа енергия на постройките.

Община Генерал Тошево продължава политиката си на осъществяване на устойчиви планове, които да дават отговор на новите международни трендове и подкрепят битката с климатичните промени. Институцията ръководи интензивно своя екологичен отпечатък и съблюдава постоянна политика за успеваемост на ресурсите, добавяйки стойност в социална изгода.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР