През миналата седмица голяма част от погледите на тенис почитателите

...
През миналата седмица голяма част от погледите на тенис почитателите
Коментари Харесай

Първа изненада в Мелбърн: Сензацията от Аделаида отпадна още на старта в квалификациите

През предходната седмица огромна част от погледите на тенис феновете бяха ориентирани към сензацията на WTA 500 шампионата в Аделаида - 18-годишната Линда Носкова, която реализира победи над Дария Касаткина, Виктория Азаренка и Онс Жабер, преди приказката ѝ да откри своя край в мача за купата против Арина Сабаленка. Чехкинята с това си показване си заслужи нанагорнище от близо 50 позиции за международната класация и все още е ранкирана под номер 56 в класацията на WTA, само че при подаването на поръчките за Аустрелиън Оупън към момента се намираше отвън топ 100, което означаваше, че би трябвало да преодолее квалификациите, с цел да си обезпечи място в главната скица на първата конкуренция от Големия шлем за годината.

Първото затруднение в пресявките за тийнейджърката изглеждаше привидно безобидно, поради формата ѝ, като това се явяваше международната номер 191 Катерин Себов, която стартира новия сезон с проваляне на квалификациите за WTA 250 надпреварата в Окланд. Носкова влезе в конфликта в позицията на безспорен любимец, като мненията по неин адрес бяха от вида на това какъв брой напред ще стигне тя при присъединяване си на Откритото състезание на Австралия, само че с цел да разберем, ще би трябвало да изчакаме най-малко още година, откакто по-нискоранкираната тенисистка своебразно хвърли бомбата и отстрани втората сложена в схемата след близо два часа на корта - 6:4 3:6 6:4. При това стичане на събитията 18-годишната чехкиня ще би трябвало да се оправи с първото огромно многообразие във към момента младата си кариера, до момента в който Себов към този момент е на единствено две победи разстояние от същинската част на шампионата.

Началото на дуела ни предложи равновесие в съотношението на силите сред двете състезателки, което единствено по себе си ни загатна, че международната номер 191 надалеч не е толкоз респектирана от достиженията на подгласничката от Аделаида. Именно това разбиране се затвърди в заключителните минути от откриващия сет, когато канадката наложи своя темп на корта и осъществя късен пробив, с който излезе напред в общия резултат на мача, доближавайки се до сензацията.

За сметка на видяното обаче втората част се оказа изцяло еднопосочно, откакто Носкова се абстрахира от позволените грешки в първата и блестеше във всеки един аспект на играта си, като възвърне ролята си на любимец за триумфа и вкара дуела в съдбоносен трети сет. В него подаванията скоростно биваха причислявани към активите на сервиращите, с цел да достигнем до осмия гейм, в който чехкинята рухна и след серия от неточности съобщи началния си удар в сметката на аутсайдерката. Въпреки случилото се, тийнейджърката остана невъзмутима за разлика от международната номер 191, като реализира рибрейк, който се оказа предходник на истински фарс от страна на Носкова и тя за повторно инкасира пробив, който обаче имаше решаващо значение за крайния излаз на битката и Себов се поздрави с вероятно една от най-изненадващите победи, които ще забележим при тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР