През миналата седмица Еманюел Макрон изпадна в нелепа ситуация пред

...
През миналата седмица Еманюел Макрон изпадна в нелепа ситуация пред
Коментари Харесай

Синът на вятъра вилнее като ураган

 22-5-6kol

През предходната седмица Еманюел Макрон изпадна в нелепа обстановка пред телевизионните камери, когато Доналд Тръмп почисти пърхота от яката на сакото му. Френският президент можеше да си спести тази унизително-комична преживелица, в случай че беше отишъл с кабриолет при сътрудника си в Белия дом…

 22-2-6kol

Откритите коли са най-приятният метод да усетиш пречистващата мощ напразно в косите си. А супербързи модели като Lamborghini Huracan Spyder Performante са поръчител, че даже фанатикът на тематика персонална хигиена Доналд Тръмп с микроскоп няма да открие и най-малката диря от пърхот по яката ти.

 22-6-6kol

Наточеното кабрио на паметната италианска марка излиза тъкмо за старта на летния сезон. Добавката Performante към името звучи задоволително темпераментно, с цел да покаже, че маркира нещо по-специално от общоприетия модел. А точно – понижено тегло, увеличена мощ и още по-спортни настройки. Празен кабриолетът тежи 1507 кг, разпределени сред предната и задната ос в процентно съответствие 43:57.

 22-3-6kol

Използвани са здрави композитни материали – каросерията е от алуминий, а спойлерите, предният похлупак и дифузьорът са от въглерод. Те са свързани в дейна аеродинамична система, наречена ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), която реагира за по-малко от половин секунда към изменящата се пътна обстановка и скоростта. По този метод автомобилът автоматизирано приспособява аеродинамиката си съгласно ситуацията и придвижването. Още по-екстремно са настройките за шофиране в пистов режим, с цел да може моделът да разкрие до дъно големия си капацитет. Като същински наследник напразно той вилнее като вихър върху асфалта.

 22-7-6kol

При Performante моторът генерира 640 к.с. или с 30 к.с. повече спрямо „ елементарния ” Huracan Spyder. Така на една конска мощ се пада да задвижва 2,35 кг от тежестта на автомобила. Цялостното олекотяване облекчава тежката работа на спирачките, които би трябвало да обуздават развихрените 640 коня. При скорост 100 км/ч спирачният път до цялостен покой е единствено 31,5 м. Колата освен стопира, само че и форсира бързо – за 3,1 секунди от 0 до 100 км/ч, за 9,3 секунди от 0 до 200 км/ч и развива оптимално 325 км/ч. По време на придвижване лидерът може да задейства посредством бутон автоматизирано прегъване или разгръщане на мекия покрив, само че при скорост до 50 км/ч.

 22-8-6kol

Спринтьорските благоприятни условия се дължат най-много на работата на „ пипнатия ” мотор V10 с размер 5200 кубика, който се развърта с ненаситност над 8000 оборота. Атмосферният мотор създава оптимален въртящ миг от 600 Nm, като над 70% от него е разполагаем на лидера още от 1000 оборота. Завладяващ е и звукът, който излиза от огромните ауспухови тръби. Характерният пълнозвучен плач е характерен за високооборотните мотори с голям работен размер и без турбо компресори. Тези все по-рядко срещащи се машини подвигат адреналина освен с чудовищната си двигателна сила, само че и с величествения си саунд. Цената на това наслаждение не е ниска – от 220 000 евро нагоре, което си е близо половин милион лв..

 22-9-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР