През миналата седмица Елина Свитолина завоюва първа титла след завръщането

...
През миналата седмица Елина Свитолина завоюва първа титла след завръщането
Коментари Харесай

По примера на Монфис: Борбена Свитолина навакса пасив от сет и пробив и продължава в Париж!

През предходната седмица Елина Свитолина завоюва първа купа след завръщането си от майчинство и съумя да придвижи отличната си форма и на Ролан Гарос, където през днешния ден си обезпечи място в третия стадий. След като на старта украинката загуби едвам 4 гейма, през днешния ден тя срещна известни проблеми против международната №204 Сторм Сандърс, само че съумя да ги преодолее и да излезе като краен победител от срещата след поврат с 2:6 6:3 6:1. По този метод тя продължава към третия кръг, където ѝ следва да премери сили с някоя всред Анна Блинкова и петата сложена в схемата Каролин Гарсия.

В дебютната част на мача в ударите на някогашната №3 липсваше дълбочина и това помагаше на австралийката да поема самодейността в разиграванията и след това да търси завършващ удар. 204-тата в света се възползва по отличен метод от бавния старт на съперничката си и реализира два пробива още в самото начало, с цел да се откъсне с 4:0, подсигурявайки си задатъка в обособените елементи.

Вторият сет също стартира с предимство за Сандърс, която поведе с пробив и 2:1 преди първата отмора, само че точно тогава се случи цялостното видоизменение на Свитолина, която усили доста интензитета в играта си и с помощта на острите си удари непрестанно създаваше проблеми на неопитната си съперничка. Това изведе украинката до брейк във всеки от геймовете ѝ на посрещане до края на сета и напълно скоро общият резултат бе подравнен.

Устремът на участващата със " предпазен ранкинг " продължи и в третата част, където тя наложи цялостна доминация и скоропостижно си построи стабилен задатък от 4:0. С всяка минала минута равнището ѝ на игра се покачваше неимоверно, а силите на Сандърс стигнаха само до това да отърве " геврека ".

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР