През миналата седмица бразилският треньор по гимнастика Фернандо де Карвальо

...
През миналата седмица бразилският треньор по гимнастика Фернандо де Карвальо
Коментари Харесай

Как бразилски треньор бе осъден на 109 години затвор заради изнасилвания и тормоз? - Топ новини

През предходната седмица бразилският треньор по гимнастика Фернандо де Карвальо Лопес бе наказан на 109 години и осем месеца затвор поради това, че е изнасилил четири деца, упражнявали при него.

Повече от 40 гимнастици съдеха треньора за разнообразни прояви на принуждение и тормоз, само че съдът призна единствено четири от тях за негови жертви, а останалите бяха привлечени като очевидци.

„ Колегата “ на Лари Насър, който през 2018-а бе наказан на 175 години затвор в Съединени американски щати поради издевателството на малолетни и малолетни гимнастички в продължение на 30 години, можеше да получи и по-тежка присъда. Прокуратурата искаше да го тикне зад решетките за 150 години, само че и сегашната малко над вековна присъда ще е задоволителна към този момент някогашният в никакъв случай повече да не излезе на независимост.

Това е най-големият секс скандал в историята на бразилския спорт, а най-плашещото е, че в последните години от ден на ден сходни истории излизат нескрито.

Тормозът над подрастващите спортисти от Фернандо де Карвальо е продължавал цели 17 години (между 1999 и 2016 г.). Приключва в навечерието на Олимпийските игри в Рио единствено тъй като едно 13-годишно момиче събира смелостта да се оплаче на родителите си. Впоследствие още седем деца се оплакват от тормоз, а треньорът е отхвърлен от работа.

Когато следствието удостоверява случаите на тормоз, Бразилската федерация по гимнастика изхвърля Карвальо от спорта до живот и го глобява с 1,6 милиона реала (около 300 хиляди долара). До наказването се стига цели три години по-късно – едвам през 2019-а.

В началото треньорът отхвърля да е тормозил който и да е. „ Знам, че съвестта ми е чиста – аз знам, че в никакъв случай не съм изнасилвал никого и че не съм малтретирал никого “, споделя Фернандо в изявление от 2018 година Разследването удря на камък първоначално, само че откакто локалната телевизия „ Globo “ снима документалния филм „ Fantastico “, в който демонстрира изявленията с жертвите на треньора-педофил, всичко потегля в нова посока. „ Една заран се разсъниха с ръката му в гащите ми “, споделя едно от девойките, потърпевшо от издевателството на треньора, който имал жертви в няколко разнообразни салона в Сао Пауло.

Оплаквания против Фернандо де Карвальо има както от девойки, по този начин и от момчета. Единствената жертва от мъжки пол, която разкри името си обществено, бе първенецът от Панамериканските игри от 2011-а Петрикс Барбоса. Според присъдата на съда треньорът е „ правил закононарушенията в дълъг интервал от време, възползвайки се от позицията си, престижа си на треньор и уязвимостта на жертвите. “

„ Разследването може и да се проточи, само че хубавото е, че съдът най-сетне излезе с присъда – сподели юристът на жертвите Кристиан Баталя. – Първото нещо, което ми споделиха след края на процеса, бе: „ Щастливи сме, че успяхме да спрем това страшилище, макар че трябваше да минем през пъкъла, с цел да го реализираме. “

След произнасянето на присъдата с позиция излязоха от Федерацията по гимнастика. В нея се споделя, че Федерацията има нулева приемливост към сходни актове на тормоз в спорта, и има вяра, че правосъдната ще продължи да постанова съответни санкции за причинителите на сходни закононарушения.

Първите чувания в съда започнаха през ноември предходната година. Оттогава към този момент някогашният обвинен, към този момент наказан нарушител, е в ареста. Присъдата му обаче не е дефинитивна и съвсем несъмнено ще бъде обжалвана.

„ Справедливостта спечелва – възкликна Петрикс Барбоса. – Надявам се Фернандо да не нарани никого повече. Искахме да променим спорта към по-добро и да защитим бъдещето на децата в Бразилия; задачата ни бе изпълнена сполучливо. Аз самият съм татко и това бе значимо за мен. Успяхме да променим и позициите на Бразилския олимпийски комитет и Бразилската федерация по гимнастика, които най-сетне започнаха да извършват задачата си по отбраната на спортистите. “

През 2018-а някогашният доктор на националния тим на Съединени американски щати по гимнастика Лари Насър бе наказан на 175 години зад решетките за половите му похищения против десетки девойки. В продължение на 30 години (между 1986 и 2016 г.) лекарят тормози малолетни и малолетни гимнастички, като най-после цели 250 заведоха групово дело против него. Сред жертвите на Насър са олимпийски шампионки като Симон Байлс, Габи Дъглас, Али Рейзман, Макейла Мароуни и други, написа „ Уебкафе “.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР