През миналата седмица 41 690 души в Австрия са били

...
През миналата седмица 41 690 души в Австрия са били
Коментари Харесай

„Това е вълна, която не е виждана досега": 41 690 души са били с COVID-19 за седмица в Австрия

През предходната седмица 41 690 души в Австрия са били в отпуск по болест зарадо COVID-19. Над 90 000 души са били в болничен заради грипоподобни инфекции. Това демонстрират данните данни на австрийската здравноосигурителна каса, представени от Българска телеграфна агенция.

Имунологът Андреас Бергталер разяснява, че това е на най-високата вълна нa COVID-19 до момента, записана в страната. Той упорства за правенето на самобитна " вирусна прогноза " по сходство на метеорологичните прогнози.

Мониторинг на отпадните води също демонстрира, че сега броят на инфектираните с вируса е по-висок след като и да е било, изключително във Виена и Долна Австрия, само че и в множеството други райони.

„ Има доста забавно събитие в биологията, което не сме следили до момента “, уточни още тя

„ Това е вълна, която евентуално в никакъв случай не е виждана до момента в пандемията в тази форма и на това равнище ", показва Бертгалер.

Поразително е, че подвариантите на Пирола се разрастват. Пиролът е изключително инфектиран вид на Омикрон. Въпреки това няма индикации, че протичането на болестта се трансформира. В момента тези нови разновидности съставляват 35% от степента на заразяване, измерена посредством отпадните води, разяснява имунологът.

Изолацията ще се ползва само в лечебните заведения като предварителна защита

Това също усилва вероятността от заразяване - в случай че не се вземат защитни ограничения. Те включват носене на маска и педантична персонална хигиена. Според откривателя би било рационално също по този начин да се предложат благоприятни условия за тестване и да се улесни имунизирането. Във всеки случай броят на имунизационните дози до момента през тази година е нищожен.

Ако децата са здрави и могат да бъдат изолирани за две седмици, към момента не е късно за противогрипна ваксина

Европейски Съюз има предпочитание да събере всички данни и сходно на прогнозата за времето да предизвести дали през идващите дни има изключително висок риск от заразяване. Това би било самобитно предизвестие за вируси, също и във връзка с други болести като грип и респираторно-синцитиален вирус - друго респираторно заболяване. По този метод може да се направи опит да се обезпечи добра основа за взимане на решения за персонални защитни ограничения.

Според откривателя обаче за това е належащо епидемиологичните данни да бъдат допустимо най-точни, с цел да може да се пресметна вероятността за настоящия риск от заразяване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР