През миналата година румънската данъчна администрация е констатирала у някои

...
През миналата година румънската данъчна администрация е констатирала у някои
Коментари Харесай

Румънците няма да могат да купуват повече от една кола втора ръка за 2 години

През предходната година румънската данъчна администрация е установила у някои лица благосъстоятелност върху 10-15 автомобила

Румънските управляващи желаят да забранят на румънците да закупуват повече от един автомобил " втора употреба " в интервал от две години, написа в. " Ромъния либера ", като се базира на законопроект на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП). Употребяваните коли, импортирани от чужбина, ще бъдат търгувани единствено от компании, а физическите лица ще могат да купуват подобен автомобил единствено един път на две години, планува законопроектът, съобщи Българска национална телевизия.

Ако бъде утвърдена, възбраната ще се отрази на правото на благосъстоятелност и на опцията за разполагане с персонално имущество. Мерките ще бъдат доста по-сурови от разпоредбите, посредством които държавното управление желае да обезсърчи лицата, които купуват доста коли " втора употреба " от чужбина и ги продават в Румъния без да заплащат налог. До момента тези ограничения са от данъчно естество - посредством по-високи такси.

Според данни на Националната данъчна администрация в Румъния през 2016 година редица физически лица, които не са данъчно регистрирани, са имали и са търгували с коли " втора употреба ". Данъчната администрация е установила у някои лица благосъстоятелност върху 10-15 автомобила. Тъй като тези хора развиват икономическа активност, която не е разрешена по закон, не е записана фискално и не се заявяват доходи от нея, защото колите са считани за персонално имущество, се постанова предприемането на ограничения, които да предотвратят сходни обстановка, гласят причините на държавното управление.

В. " Зиарул финанчиар " написа за " обезверено предизвестие на огромните компании и вложители в Румъния по адрес на ръководещите ". " Не желаеме понижаване на такси и налози. Искаме да оставите нещата такива, каквито са, тъй като поставяте в заплаха икономическия и данъчния баланс в страната ", приканват компании и вложители. Коалицията за развиване на Румъния, която сплотява най-големите компании и най-силните вложители в страната, желае от държавното управление на СДП " да спре шоковата терапия ".

Румънското държавно управление възнамерява от 1 януари 2018 година да понижи налога върху приходите от 16 % на 10 %, да трансферира напълно обществените осигуровки от работодателя върху служителя, да усили минималната работна заплата от 1450 леи на 1900 леи и да понижи обществените удръжки.

Макар че държавното управление на СДП разполага със устойчиво парламентарно болшинство в обединението с Алианс на либералите и демократите, то провокира законодателно и фискално комплициране измежду вложителите и компаниите, които виждат пред очите си единствено макроикономическо излизане от надзор, написа " Зиарул финанчиар ".
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР