През миналата година пивоварният сектор в България е достигнал оборот

...
През миналата година пивоварният сектор в България е достигнал оборот
Коментари Харесай

2016 година - бирената година на България

През предходната година пивоварният бранш в България е достигнал оборот от произвеждане и продажби на бира от 0,5 милиарда лв.. Обемът на създадената бира през 2016 година е невъобразим от 2008 година насам, сочат данните на Съюза на пивоварите (СПБ) и Национален статистически институт. Става въпрос за 5 180 000 хектолитра бира.
По думите на изпълнителния шеф на СПБ Ивана Радомирова през предходната година приходите към държавния бюджет от производството и продажбите на бира надвишават 350 млн. лв., от които директните приходи от данък и Данък добавена стойност от сектора са близо 140 млн. лв..
За последните три години вложенията в дълготрайни материални активи за произвеждане на питие и малц възлизат на 164 милиона лв.. С максимален дял не престават да бъдат финансовите вложения в нови бутилиращи и опаковащи линии, енергоефективно промишлено обзавеждане, модернизиране на индустриалните и логистични звена. По данни на СПБ от 1994 година, когато стартира приватизацията на пивоварната индустрия в страната, до през днешния ден в бранша са вложени над 1 милиард и 170 милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР