През миналата година над 20 600 души са загубили живота

...
През миналата година над 20 600 души са загубили живота
Коментари Харесай

България и Румъния с най-много жертви по пътищата в ЕС

През предходната година над 20 600 души са изгубили живота си по пътищата на страните от Европейския съюз. Черната статистика демонстрира, че най-вече жертви са дали България и Румъния , оповестява „ Bulgaria ON AIR “.

Oт началото на тази година в страната ни са починали 425 души , а пострадалите при пътни произшествия са над 7000 . Поради тази причина още веднъж бе повдигната тематиката с контрола и наказванията, които съгласно част от експертите не са задоволителни .

Георги Гълъбов от Института за пътна сигурност счита, че ограничения като по-дълъг период за лишава на шофьорската брошура и полагането на публично потребен труд биха предиздвикали водачите на коли да бъдат по-внимателни и да съблюдават разпоредбите, когато сядат зад кормилото. 

„ Ако едно лице не си заплаща санкциите, заобикаля връчване на фишове и ние не можем да му влияем със строгостта, която има страната, той няма да се промени “.

Според него главен проблем за огромния брой пътни произшествия, жертви и потърпевши на пътя е слабата подготовка на кандидат-шофьорьоите в България, които в множеството случаи нямат задоволително умения, само че получават удостоверение за ръководство на автомобил. 

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР