През миналата година контрабандата на цигари е достигнала най-ниското до

...
През миналата година контрабандата на цигари е достигнала най-ниското до
Коментари Харесай

Държавата отчете най-ниското ниво на контрабандата на цигари до момента

През предходната година контрабандата на цигари е достигнала най-ниското досега равнище, като е стигнала дял от 6%, сподели през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров. Той беше измежду гостите на показване на изследване по тематиката.

Премиерът Бойко Борисов от своя страна уточни, че не се работи кампанийно против контрабандата, систематично " тримесечие след тримесечие ". По думите му ниският % контрабандни цигари на пазара е явен индикатор, че битка против корупцията има.

Що се отнася до надеждността на данните в изследването Борисов акцентира: " Това е най-точното изследване, по елементарен и удобен метод. Във всеки град се обръща кофа за отпадък и се броят кутиите без бандерол и със бандерол. Това не е като социологическите изследвания преди избори ".

При представянето на изследването министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че през 2017 година са конфискувани над 50 млн. къса цигари, както и над 48 тона нарязан тютюн. " През 2017 година са извършени 43 профилирани тематични интервенции. Структурите на Министерство на вътрешните работи са направили 1154 инспекции на обекти ", изясни министърът.

Акцизите няма да се трансформират до 2021 година

Министърът на финансите Владислав Горанов пък сподели, че до 2021 година не се възнамерява смяна на акцизите. " Общата цел е да поддържаме постоянна финансова вероятност и да пълним нашия бюджет. България ще поддържа тезата, че е рано за повишаване на минималните акцизни ставки ", разясни той.

Според него растежите, които се записват в нарастване на приходите от данък, са удовлетворителни и това движение може да бъде поддържано.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР