През миналата година 23,5 милиона души са разселени поради бедствия,

...
През миналата година 23,5 милиона души са разселени поради бедствия,
Коментари Харесай

Преживяваме най-топлия 5-годишен период

През предходната година 23,5 милиона души са разселени заради бедствия, породени от климатичните промени

Рискът от заболявания и смъртност, породени от климатичните промени, се е покачил с 30% от 1980 до 2017 година, заяви в София водещият климатолог Омар Бадур

2017-та е една от трите най-горещи години с рекордни рискови метеорологични условия, сочи отчет за положението на климата на Земята, изнесен от Омар Бадур, програмен началник климатични данни и мониторинг в Световната метеорологична организация, по време на Световния Географска информационна система Ден в България. Докладът  се явява основа за провеждащата се сега конференция в Бон по изменението на климата.

Периодът 2013-2017 година е най-топлият 5-годишен интервал с температури, достигащи 50 градуса по Целзий в Азия, рекордни урагани с бърза поредност в Карибите и такива, достигащи до Ирландия. Рискът от заболявания и смъртност, породени от климатичните промени, се е покачил с 30% от 1980 до 2017 година През 2016 година 23,5 милиона души са разселени заради бедствия, породени от климатичните промени.

[related-post]

Световната метеорологична организация към този момент има богат опит в консолидиране, обработка и разбор на данни от разнообразни източници, в това число в действително време и огромни данни, както и в създаване на Географска информационна система основани приложения. Това са приложения, с които светът може да бъде по-подготвен за климатичните промени, и които подкрепят обмисляне на дейностите, изтегляне и изцяло по-ефективно ръководство при естествените бедствия.

„ Използването на Географска информационна система във всеки един стопански бранш покачва успеваемостта на работата и усъвършенства планирането. На днешния конгрес ще бъдат показани Географска информационна система решения от разнородни браншове, а това демонстрира смисъла на тези технологии за цифрова промяна на страната ни ”, съобщи еврокомисар Мария Габриел и добави, че за потреблението на цифровите технологии от значително значение е съществуването на първокласен интернет.

Чрез обезпечено финансиране от Европейския съюз и в България ще се осъществят планове в това направление, единият от които е за обезпечаване на точки за безжичен интернет – WiFi4EU, а другият е Географска информационна система основана платформа за Единна осведомителна точка.

Оливър Чарлзуърт, интернационален шеф в Citilabs, сподели по какъв начин посредством Географска информационна система системите международни мегаполиси се оправят с трафика. Двукратно награденият с „ най-хубав кмет ” град Габрово пък показва решение за 3D кадастър и подкрепяне дейностите по саниране в общината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР