През миналата 2021 г. младите хора в Европейския съюз са

...
През миналата 2021 г. младите хора в Европейския съюз са
Коментари Харесай

Защо младите българи трудно отлитат от родителското гнездо?

През предходната 2021 година младежите в Европейския съюз са напускали дома на родителите измежду на възраст 26,5 години.

В множеството северни и западни страни младежите напущат родителския дом приблизително в ранните доникъде на двадесетте години, до момента в който в южните и източните страни междинната възраст е в края на двадесетте или началото на тридесетте години, демонстрира европейската статистика.

Младите дами са напуснали родителското домакинство домакинство приблизително към 2 години по-рано от младите мъже. В това отношение България е в една група със страни като Хърватия, Португалия, Словакия, Гърция, Словения, Италия, Малта, Испания, Румъния и Полша.

Според данните на " Евростат "  в България момчетата остават у дома приблизително до 32-ата си година, а девойките - до 28.5 години, което оформя втората (след Румъния) по величина разлика (3.5 години) в Европейски Съюз сред двата пола. 

Това е част от развиването. Всички ние прекосяваме през разнообразни стадии до постигането на някаква самостоятелност, разяснява пред Радио София психотерапевтът Валентина Димитрова.

По думите ѝ, на Балканския полуостров сме привикнали със зависимостта във фамилно отношение. Високият % за България се изяснява и с това, че самите родители държат децата си в такава взаимозависимост. Често, нещо с цел да стане по-бързо и по-лесно, те правят неща вместо рожбите си. Още при възпитанието - на децата би трябвало да се гласоподава доверие и да се делегират права за независими решения и дейности, с цел да изградят умения и привички, акцентира Димитрова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР