През миналата 2018 г. "Ислямска държава" е продължавала да действа

...
През миналата 2018 г. "Ислямска държава" е продължавала да действа
Коментари Харесай

САЩ: Иран е основната държава спонсор на тероризма

През предходната 2018 година "Ислямска страна " е продължавала да работи по света посредством обвързваните с нея мрежи и групировки. Това се споделя в годишния отчет за тероризма на Държавния департамент на Съединени американски щати, макар че администрацията на президента Доналд Тръмп разгласи джихадистката формация за разгромена в Сирия и заяви, че нейният водач Абу Бакр Ал Багдади е погубен предишния месец при интервенция на американски командоси, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отчета, който обгръща предходната година, се споделя, че Иран продължава да е водеща страна спонсор на тероризма, която съумява през свои канали да трансферира близо милиард $ на година на подкрепяни от нея групировки в района, макар че Вашингтон доста стегна глобите против Техеран.

Терористичните тактики и потреблението на технологии от терористите също се е развило през 2018 година, а опитни бойци на групировки като ИД, завръщащи се родните си страни, се трансформират в нова опасност, се споделя още в документа.

"Въпреки че ИД изгуби съвсем цялата територия, която контролираше, групата сподели дарба да се приспособява, по-специално чрез старания да въодушевява или направлява почитатели онлайн ", споделя Нейтън Сейлс, американският координатор за битката с тероризма, чиято работа приготвя отчета.

Групировката ИД през вчерашния ден удостовери гибелта на водача си в аудиозапис, качен онлайн, и сподели, че към този момент е назначен негов правоприемник, който се казвал Абу Ибрахим ал Хашеми ал Кураши. Групировката даде обещание да си отмъсти на Съединени американски щати за гибелта на Ал Багдади.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР