През месец юни на гребната база на езерото в Лесопарк

...
През месец юни на гребната база на езерото в Лесопарк
Коментари Харесай

Фестивал на драконови лодки ще се проведе през юни на езерото в Лесопарк „Липник“

През месец юни на гребната база на езерото в Лесопарк „ Липник “ ще се проведат държавен шампионат по кану-каяк и състезание по драконови лодки, както и тематичен фестивал. Организацията на спортните събития бе разисквана на работна среща в Община Русе, на която участваха кметът Пенчо Милков, шефът на Оперативна програма „ Спортни парцели “ Лачезар Иванов, шефът на Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ Евгени Недев, Евелина Петрова - изпълнителен шеф на Българската федерация по кану-каяк, и Влад Гицоайка - ръководител на УС на Сдружение " Фестивал Драконови лодки ".

 Държавният екипен шампионат по кану-каяк ще се организира в интервала 6-9 юни, като в него ще вземат участие състезатели от всички възрасти – мъже, дами, юноши и девойки старша и младша възраст, момчета и девойки. Те ще се надпреварват в дисциплините 500 и 1000 м на едноместно кану (С1), едноместен каяк (К1), двойка кану (С2) и двойка каяк (К2).

След провеждането на държавния екипен шампионат по кану-каяк през същия месец ще се състои и първото държавно състезание по драконови лодки. Датата за провеждането му следва да бъде конкретизирана. Двете спортни събития се провеждат от Българската федерация по кану-каяк, която ще разгласява на по-късен стадий правилник за присъединяване в тях.

На 22 юни Лесопарк „ Липник “ ще одобри фестивал на драконовите лодки, който ще включва атрактивна конкуренция в дисциплината 200 м, както и богата културна стратегия и занимания за деца и възрастни. Съорганизатори на събитието са Община Русе и Сдружение " Фестивал Драконови лодки " с ръководител Влад Гицоайка.

Припомняме, че Община Русе завоюва семейството на Световното състезание по драконови лодки през 2025 година Очакванията са в спортното събитие да вземат участие към 4000 състезатели, както и наличието на над 10 000 посетители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР