През месец юли районирането на Русе ще бъде представено на

...
През месец юли районирането на Русе ще бъде представено на
Коментари Харесай

Русенци дадоха предложения за повишаване на достъпността на местната власт

През месец юли районирането на Русе ще бъде показано на обществеността посредством масирана осведомителна акция

На среща с представители на Община Русе жителите разискаха опциите за следене активността на локалната администрация и повишение на гражданското присъединяване в локалното самоуправление. Събитието се организира по самодейност на локалната власт в съдействие с представители Международният републикански институт (IRI) и в него взеха присъединяване взеха зам.-кметът Златомира Стефанова, секретарят на Община Русе Димитър Генков, жители и представители на медиите.

В началото на разискването бе показана къса част от финалния отчет на IRI от изследването на публичното мнение с фокус бистрота и отчетност на общинските управляващи. В него бяха наранени и гражданското присъединяване за предварителна защита и противопоставяне на корупцията, както и опциите за доближаване на жителите с локалната власт.

Обратната връзка при подаване на сигнали и тъжби към Общината бе тематика на част от последващите полемики, като беше регистрирано, че е допустимо да бъде усъвършенствана системата за следене на активността на другите отдели в локалната администрация. Беше посочено, че във връзка с сигналите в обществените мрежи общините в страната демонстрират избирателност, до момента в който формалните канали допускат проследимост, входящи номера на сигналите и опция за търсене на отговорност на чиновници, в случаите, в които подхождат непрофесионално към запитванията на жители.

В хода на разискването беше препоръчано да бъдат осъществени осведомителни акции кои са формалните канали на Общината, посредством които локалната администрация комуникира с обществеността, както и просветителни акции в образователните заведения, на които да бъдат показани образно кои са общинските и държавните институции и техните функционалности.

Интерес измежду присъстващите провокира и новината за назначението на отговорници за обособените шест региона на Русе. Те ще дават отговор за кварталите в тези региони, като ще одобряват сигнали от жителите за проблеми и неуредици и ще координират тяхното разрешаване с общинските предприятия. Обсъдена беше и опцията да бъдат основани фейсбук страници на шестте региона, в които жителите ще могат да подават своите сигнали. Очаква се през месец юли районирането на Русе да бъде показано на обществеността посредством масирана осведомителна акция.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР