През месец септември ще стартира основният ремонт на 15,7 километра

...
През месец септември ще стартира основният ремонт на 15,7 километра
Коментари Харесай

През септември стартира основният ремонт на пътя между Мъдрец и Гълъбово

През месец септември ще започва главният ремонт на 15,7 километра от пътя сред Мъдрец и Гълъбово . Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ инж. Ясен Йорданов се срещна със заместник-кмета инж. Пламен Браков в Гълъбово, където направи оглед на трасето и на жп надлеза в село Обручище. В тях взе участие и шефът на Областното пътно ръководство в Стара Загора инж. Стойка Калудова.

Всички звена на АПИ и на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ са мобилизирани и работят координирано , с цел да може ремонтът да стартира час по-скоро. Когато има разговор, нещата се вземат решение, сподели инж. Йорданов и заяви, че при започване на август ще е подготвен планът за замяна на водопровода , предоставен от ВиК сдружението. В обсега на републиканския път минава остарял етернитов тръбопровод на селата Искрица, Медникарово и Обручище и при ремонта на пътя той би трябвало да бъде сменен. В тази връзка Министерство на регионалното развитие разпореди неотложно планиране за подмяната на водопровода, с дължина към 5 км, както и построяването на 210 водопроводни отклонения.

Заместник-кметът благодари за ангажираността и акцентира, че ще запознае жителите на Гълъбово с подхванатите в последните 2 седмици ограничения . Той съобщи, че общината ще спомага и на пътното ръководство, и на ВиК сдружението, с цел да се ускорят строителните действия. До започването им през септември пътноподдържащото сдружение ще извърши местни поправки на най-компрометираните сектори, с цел да се обезпечи сигурността на придвижване по третокласния път.

От АПИ напомнят, че през март предходната година е била оповестена социална поръчка за планиране и главен ремонт на основната пътна артерия на община Гълъбово, на която от построяването й през 1976 година не са осъществявани ремонтни действия. Договорът с определения реализатор е бил подписан през септември 2022 година Техническият план е направен, само че не е съобразено, че в обсега на пътя минава и остарял тръбопровод , който би трябвало да бъди сменен дружно с ремонта.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР