През месец май експертите на РИОСВ - Монтана са извършили

...
През месец май експертите на РИОСВ - Монтана са извършили
Коментари Харесай

РИОСВ-Монтана наложи солени глоби на нарушители, вижте кои са глобените

През месец май специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана са направили 72 инспекции на 53 обекта, оповестяват от инспекцията. От тях 54 са били планови и 18 - изключителни. Съставени са 3 акта и 1 наказателно разпореждане на стойност 2 000 лева Сключено е 1 съглашение на стойност 4 900 лева Наложени са 2 имуществени наказания за замърсяване на водни обекти в размер на 159.92 лева През месеца обаче не са постъпилите суми от санкции и съглашения, а единствено 169 лв. от еднократни наказания. Екоинспекторите са дали и 5 наставления.
За установени нарушавания акт е отнесло „ ВиК “ ООД – Монтана. Като оператор за реализиране употребата на компресорна станция – Расово, сдружението не е изпълнено наставление на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана за възобновяване на техническата и експлоатационна редовност на станцията.
Акт е формиран и на „ Био Ангус Груп “ ООД - с. Боровица, общ. Белоградчик. Фирмата отглежда 200 говеда в парцел, за който не е провел процедура по реда на Закон за опазване на околната среда.
„ ГЛО БРОКЕР “ ЕООД - Монтана с шеф Митко Димитров също отнесли акт, защото не изпълнили наставление на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана за възобновяване като ливади на разорани парцели.
Наказателното разпореждане на стойност 2 000 лева е издадено на „ ЕНЕРДЖИ ТРЕЙД 2009 “ ООД - с. Новоселци, общ. Видин, с шеф Людмил Цанов. Санкцията е наложена, защото длъжностно лице не е изпълнило наставление на Регионална инспекция за опазване на околната среда съхраняваните в „ биг – бег “ чували с пиролизни сажди да бъдат покрити с покривала, за попречване замърсяване на съставените елементи на околната среда.
Еднократна санкция от 98 лв. е отнесъл кмета на община Грамада Милчо Башев за превишение на емисионните ограничавания в позволение за заустване на отпадъчни води в Сухо дере.
66 лв. пък би трябвало да заплати „ Кнауф България “ ЕООД - София поради обект за произвеждане на гипсфазерни плоскости във Видин за превишение на емисионните ограничавания в позволение за заустване на отпадъчни води в река Дунав по индикатори „ БПК5 “ и „ сулфати “.
На община Кула пък били анулирани две наложени санкции за сходни нарушавания.
Заради нарушаване екоинспекцията стопира индустриалната активност на апаратура за интензивно развъждане на птици (бройлери) на птицекомбинат „ Върголия “ в село Вълчек, общ. Макреш. Операторът „ Чилик Фарм “ ЕООД - София отглежда повече от избрания брой птици, без издадено сложно позволение.
Най-солената глоба е поради противозаконен експорт на боклуци. „ РУВЕН ТРАНС “ ЕООД - с. Драгиново, общ. Велинград нямал документ за тази активност и му била наложена санкция от 7000 лв.. След подписано съглашение с РИОСВ-Монтана обаче, сумата е понижена. Определена е еднократна имуществена глоба в размер 70 на 100 от минимума, а точно 4900 лв., която нарушителя приема да заплати в 14-дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР