През месец март делът на iPhone 8 и 8 Plus

...
През месец март делът на iPhone 8 и 8 Plus
Коментари Харесай

Парадокс: iPhone X се оказа по-малко популярен от iPhone 8 Plus

През месец март делът на iPhone 8 и 8 Plus в Съединени американски щати доближи 44% от общите продажби на iPhone. От тях 23% са на старшия модел, а 21% – на старшия.
Аналитичната компания Consumer Intelligence Research Partners заяви, че пазарният дял на iPhone X е едвам 16% .



Според аналитиците, макар очевидното предимство на Apple над останалите производители, броят продадени iPhone са надалеч от връх. Превъзходството е от позиция на осъществения приход. Статистиките за месец март тази година демонстрират, че пазарният дял на тези три модела смарт телефона е доста по-малък, съпоставено със същия интервал на предходната година.

Генералният шеф на Apple Тим Кук не е склонен с този разбор. Топ-мениджърът съобщи, че iPhone X е бил най-продаваният смарт телефон, считано за всяка една седмица след началото на неговите продажби при започване на октомври. На фона на това изявление наподобява малко необичайно, че междинната пазарна цена на iPhone спадна от $766 на $746. Въпреки страхотната, съгласно Кук, известност на iPhone X.

Единствената допустима причина за тази обстановка е нестихващият интерес към iPhone 6 и iPhone SE, както и на другите модели с по-ниски цени. Тези модели към този момент няколко сезона подред запазиха позициите си на едни от най-продаваните смарт телефони в световен мащаб.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР