През месец март 2018 г. задържани на вход, на изход

...
През месец март 2018 г. задържани на вход, на изход
Коментари Харесай

Мигрантският натиск върху границите ни се е удвоил през март

През месец март 2018 година арестувани на вход, на излаз на държавната граница без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи и открити в противозаконен престой навътре в страната са 175 жители на трети страни. Това е нарастване с над два пъти спрямо данните от февруари, демонстрира статистиката на Министерство на вътрешните работи.

Пикът е бил при започване на преходния месец, като в първите две седмици на април също се виждат по-засилен поток от хора, арестувани при опит да влязат в страната. Въпреки че се регистрира нарастване, данните демонстрират, че към момента не може да се приказва за напън, какъвто е имало през предходните години по същото време.

От началото на 2018 година са задържани 356 жители на трети страни (в съпоставяне за същия интервал на 2017 година те са били над 700)

За разлика от други месеци, в които Министерство на вътрешните работи отчиташе най-вече арестувани при опит да излязат от страната и то повече от тези, които са се пробвали да влязат, последните данни демонстрират, че полицията стопира мигрантите навътре в страната. От началото на годината такива са съвсем половината от общия брой арестувани - 188 души. През март от общо 175 арестувани, 96 са били открити в противозаконен престой навътре в страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР