През месец декември 2022 година, община Борован беше одобрена по

...
През месец декември 2022 година, община Борован беше одобрена по
Коментари Харесай

Стартира проектът „Грижа в дома в Община Борован“

През месец декември 2022 година, община Борован беше утвърдена по процедура посредством непосредствено даване BG05FPR002-2.001 ЮГрижа в дома Програма за Развитие на човешките запаси 2021 – 2027 “. 
Одобреното планово предложение планува даване на интегрирани социално-здравни услуги, обезпечаване на поддръжка в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора на територията на община Борован. Целевите групи, които ще бъдат включени в плана са, възрастни и самотни хора с неспособност за самообслужване и лица с увреждания.
По плана бяха наети 10 домашни помощници, които ще се грижат за 40 консуматори на територията на община Борован. Освен домашни помощници, за потребителите ще се грижат и здравна сестра и психолог, които ще дават здравна услуги и психическа поддръжка.  
Основни действия по плана са Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете за възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания. Доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, както и обезпечаване на превоз на личния състав, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата. Допустимо е също по този начин възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите). Предоставяне на лицата от целевата група информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, в това число съвещания с диетолог и други експерти при нужда. Осигуряване на супервизия и образования на чиновниците, предоставящи почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Услуга ще бъде даване за интервала от една година от януари 2023 до януари 2024г. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР